MSB181196(High)

Dit is onze open brief voor Gaza.

IN GAZA VERANDEREN ZIEKENHUIZEN IN MORTUARIA EN RUINES. 

DIT MOET STOPPEN. NU METEEN: willekeurige en meedogenloze aanvallen, gedwongen verplaatsingen, aanvallen op ziekenhuizen en medisch personeel, alsook het beleg en het beperken van hulp. 

De recent tot stand gekomen wapenstilstand in de Gazastrook was een eerste teken van menselijkheid na weken van meedogenloos geweld.

Noord-Gaza wordt van de kaart geveegd. De gezondheidszorg is ingestort. Volgens de gezondheidsautoriteiten van Gaza zijn er meer dan 15.000 mensen gedood, waarvan de helft kinderen.

Een duurzaam staakt-het-vuren is de enige manier om het doden van extra duizenden burgers te stoppen en de levering van broodnodige humanitaire hulp mogelijk te maken.

DIT MOET STOPPEN. NU METEEN

 

Lees de hele brief >

Sluit je aan bij onze mobilisatie

Steun onze teams ter plaatse: jouw donaties zijn de sleutel tot onze acties.

Toon je verontwaardiging over de willekeurige oorlog tegen Gaza en plak een affiche op de ramen van je huis.

Jouw stem telt. Help ons het #CeasefireNow-bericht zichtbaar te maken:

Wat doet Artsen zonder Grenzen in Gaza?

Op 14 november kwamen 15 internationale en nationale medewerkers van Artsen Zonder Grenzen vanuit Rafah de Gazastrook binnen. Ze doen er alles aan om de medische en chirurgische capaciteit in Gaza te ondersteunen, waar de infrastructuur is ingestort en artsen uitgeput zijn.

De levering van humanitaire hulp aan Noord-Gaza blijft uiterst moeilijk en gevaarlijk vanwege de onveiligheid en de onvoorspelbaarheid van bombardementen en grondgevechten.